Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πάστα Φλώρας ξεκίνημα! 


Με το ψυγείο γεμάτο από σπιτικές μαρμελάδες και με την κατανάλωσή τους να έχει πέσει τον τελευταίο καιρό στο ναδίρ, είπα να βρω τρόπο έτσι ώστε και χώρο στο ψυγείο να κάνω αλλά και να γευτούμε τις ξεχασμένες αυτές λιχουδιές!
Πάτησα στο google "πάστα φλώρα" και πρώτη βγήκε η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου! 
Ας την δοκιμάσουμε λοιπόν! 


Υλικά
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ λευκή ζάχαρη
1/2 κγ μπεικιν
1 βανίλια
2 κς κονιάκ
2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρεζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζω αλεύρι, μπεικιν μαζί


Ύστερα μετράω και προσθέτω τις δυο ζάχαρες



Βάζω στον κάδο του μίξερ ( αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω, η  Αργυρώ λέει πως μπορω και να τα ανακατέψω στο χέρι) το μείγμα αλευριού, τις ζάχαρες και σε μια λακουβίτσα ρίχνω τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το κονιάκ, το αλάτι και την βανίλι



Ανακατεύω όλα τα υλικά με το φτερό, και ύστερα προσθέτω το βούτυρο λίγο λίγο
                Το μείγμα θα δείχνει στην αρχή κάπως έτσι



Αφού προσθέσω και το βούτυρο θα δέσει η ζύμη! Την τυλίγω σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για να παγώσει και να ξεκουραστεί


Για να ανοίξω την ζύμη σε φύλλο, έστρωσα μια λαδόκολλα στον πάγκο,  έβαλα επάνω την ζύμη και την σκέπασα με ενα ακόμη φύλλο λαδόκολλας. Με βοήθησε αρκετά ώστε να μην κολλάει! 



Αναποδογύρισα την ζύμη μέσα στην ταριέρα (23 εκ λεει) και έβγαλα την λαδόκολλα










Ιδού το αποτέλεσμα! Άπλωσα την μαρμελάδα ( είχα απόθεμα ροδάκινο). Η Αργυρώ λέει περίπου δύο φλυτζάνια μαρμελάδα θέλει. 




Έφτιαξα και τις χαρακτηριστικές λωρίδες ζύμης, κ έτοιμη για τον φούρνο (εννοείται προθεμασμένο!) στους 180°C για περίπου 35 λεπτα!





Αφού ψήθηκε, την άφησα να κρυώσει ( όντας ανυπόμονη, αυτό ήταν απο τα δύσκολα σημεία!) και έκοψα ενα κομμάτι!







Νόστιμη, μαλακή ζύμη, δεν θρυματίζεται, σωστά γλυκιά, οχι μπελαλίδικη και φθηνή συνταγή! 
Δοκιμάστε την!





Pasta flora making 
Tons of homemade marmelades lying in the fridge, i got to find a way to get some free space in the fridge but also eat those! Pasta flora was the solution! Greek chef  Argiro Barbarigou's page gave me the recipe 



Ingredients:

450gr all purpose flour
225gr unsalted butter in room temperature
50 gr golden sugar
100 gr caster sugar
1/2 tspoon baking powder
Vanilla
2 eggs beaten (room temperature)
2 tbspoons of  an alcohol drink (she used cognaque)
1 pinch of salt
 2 cups of marmalade of your choice



Start by sifting flour and baking together, add the sugars, then whisk the eggs with the vanilla and cognaque. 
Place the flour mixture into the mixing bowl ( she says you can also whisk it by hand) and then add the eggs. 
Use the paddle attachment . The dough will start forming once you add little by little the butter. Don't overmix! 
Wrap the dough into a cellophane and place it in the fridge for half an hour! 
To roll the dough i placed it on a piece of a parchment paper covered with another piece of parchment paper. 
 Roll it thin, place it into your tartlet tin (23 cm), fill it with the marmalade you like, make some stripes with the remaining dough and bake it in a preheated oven in 180°C for 35 minutes! 

It's an easy recipe, not expensive one, sweet enough, nice dough! So try it!!























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου